HírTv akar lenni az ATV

2008.08.22. 14:03
Szeptembertől megújított műsorstruktúrával jelentkezik az ATV. A csatorna minden bizonnyal a HírTv ellenpólusává akar válni, ennek jeleként már naponta nyolc hírműsort adnak majd. Emellett mást is tartogatnak még őszre.

Friderikusz Sándor távozása után szeptemberre teljesen átalakul az ATV programstruktúrája. A csatorna egyik húzóműsora, az Egyenes beszéd visszakapja Kálmán Olgát, aki szülési szabadságáról tér vissza.

Kálmán visszatérésével vélhetőleg új lendületet kap a műsor, kérdés, hogy a visszatérő műsorvezető mennyire izzasztja meg most  a politikusokat.

A közéleti fronton amúgy is erősít a csatorna, hétfőtől csütörtökig Alföldi Zoltán vezette A.Z. Ábra című műsor követi majd az Egyenes beszédet.

Bánó András csütörtök este fog beszélgetni különböző beállítottságú politológusokkal a Tét című új műsorban. A Tét a szerkesztők reményei szerint túl tud majd lépni a köztévén Kéri-Stumpf tandemje által uralt, kiegyensúlyozottnak szánt, de unalmas hazai politológus tévés vitáin.

A közéleti témák erősítésének másik jele, hogy 40 perccel bővül a délutáni betelefonálós közéleti vitaműsor, a Fórum.

Az ATV emellett világjáró dokumentumműsorral is készül. A fejlődő országokban forgatott A világ arcai című sorozat szombat délutánonként lesz majd látható, itt Jaksity Kata mutatkozhat meg új oldaláról. A forgatás során Jaksityék egyébként Ugandában és Etiópiában jártak.

Az ATV gondol a gyerekekre is, ennek jegyében újul meg a szombat délelőtti gyerekműsor, és a baloldali gasztroműsor-rajongók is megtalálják a számításuk, a Szakácskirály című konyhai vetélkedő októbertől decemberig jelentkezik majd a csatornán.

Rózsa István, a csatorna elnöke az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy az év végére már a lakások 80 százalékában fogható lesz a csatorna, sőt jövőre indul a digitális földfelszíni sugárzás, amely a reményeik szerint még több nézőt hoz a csatornának. A digitális átállásról szóló törvény egyébként a jobb- és baloldali paktum eredményeként a HírTv mellett az ATV-t is kötelezően sugárzandó csatornának minősítette.